IZGARA KÖFTE TARİFİ (BEBEK İÇİN +7 AY)

MEATMAN-Fenom'un katkılarıyla

7.aydan sonra kıyma listeye girer... Anneleri bir telaş alır: nasıl yedirebilirim?
Çorbada veya pürede veriyorsanız ne ala. Fakat ben ya köfte yaptım ya da kıymalı krep

Izgara köfte tarifini hem genel olarak, hem de 3 farklı pişirme yöntemiyle aktaracağım:




IZGARA KÖFTE TARİFİ

Malzemeler:
250 g kıyma
Yarım bardak ekmek içi
1 küçük soğan
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1-2 yemek kaşığı sarımsaklı zeytinyağı (yoksa sade zeytinyağı)
İsteğe bağlı 1 diş sarımsak 
İsteğe bağlı maydanoz 
İsteğe bağlı pişerken domates dilimleri (+12 ay)
İsteğe bağlı tuz (+ 12 ay)

(Miktarları zevkinize göre değiştirebilirsiniz)

Yapılışı:
Kıymayı bir kaba alıp doğradığımız soğan ve maydanozla birlikte diğer tüm malzemeleri katıp yoğuruyoruz. 
Ne kadar yoğrulursa o kadar şekilli ve lezzetli olur. 

Yoğurduktan sonra elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp düzleştiriyoruz.   

Not: Etin çiğ kalmaması çok önemli! Özellikle hamilelerde ve bebeklerde! Ben bu sebeple ilk yaptıklarımı oldukça yassı yaptım. Birincil hedefim çiğ kalmamasıydı. Fakat sonrasında yöntemi tutturup pişirme sürelerini netleştirince daha kalın köftelere geçtik. Yine bebek için yaptığınızda içindeki malzemelerde (baharat hariç) en fazla bir tanesini yeni yiyor olmasına özen gösterin.  

# Birinci yöntem: Klasik kuru köfte:
Az zeytinyağı koyduğumuz kapaklı tava veya tencereye dizip kısık-orta ateşte kapağını kapatarak iyice pişene kadar (her bir yüzey yaklaşık 5-10 dakika) çevirerek ısıtıyoruz. 

İLK DENEME YASSI KÖFTELER..
MERAK ETMEYİN, DİŞLERİ OLMASA DA ISLATIP YUMUŞATMASI ZOR OLMUYOR.  

Pişip pişmediğini anlamak için bir tanesini ikiye bölüp kontrol edebiliriz. 


# İkinci yöntem: Ispanaklı (veya başka sebzeli) Köfte



Fenom'un katkılarıyla

Bu da ıspanaklı köfte. 

Hazırladığınız köfte karışımına tavada öldürülmüş ıspanak (veya başka sebze) katıyorsunuz. Kıymanın ağırlığını alıyor ve demir oranını da arttırıyorsunuz.


# Üçüncü yöntem: Domates suyunda köfte
Eğer kuru değil de sulu istiyorsanız pişerken içine domates parçaları atabilirsiniz (+12 ay veya alerji yapmadığından emin olduğunuz zaman). Bu şekilde de şöyle tombik ve daha sulu ve lezzetli köfteler oluyor. 



PİŞİYOR ONDAN BUHARLI

Köfte tarifini hemen hemen hepiniz biliyorsunuzdur. Aslında damak tadına göre çok değişen bir tarif köfte. Ben ek gıda sorunsalı filmimizde köfteye bu şekilde başladım ve devam ediyorum. Tabi her defasında miktarlarda oynama olabiliyor. 

Özellikle bebeği için ilk köftelerini hazırlayan anneler ile paylaşmak istedim. 

Afiyet olsun!


-----------------------

İLAVE NOTLAR:

* Sebzeli yemeklerin içine et katarsanız besin değerini artırmış olursunuz.

* Her ne kadar demir emiliminin azaldığı hala tartışılsa da, ben emin olana kadar et ürünleriyle süt ürünlerini aynı anda tüketmiyorum.

* Et ürünleri çabuk bozulan ürünlerdir. Özellikle çiğ ete dikkat etmek gerekir. Çiğ etle temas eden malzemelerinizi mümkünse et piştikten sonra kullanmayın.

* Et piştikten sonra kısa sürede tüketmeye özen gösterin. Özellikle bebeklerde yemekleri 3 günden uzun süre bekletmeyin.   
IZGARA KÖFTE TARİFİ (BEBEK İÇİN +7 AY) IZGARA KÖFTE TARİFİ (BEBEK İÇİN +7 AY) Reviewed by Unknown on Şubat 20, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok

Business

Latest in Sports

ba