LOR PEYNİRİ TARİFİ (BEBEK İÇİN +6 AY)
Evde süt var ama peynir mi bitti?? Hiç üzülmeyin! Lor peyniri her daim yanınızda ;)
Malzemeler:
- Süt
- Yoğurt veya limon
Yapılışı:
Sütü ocağa alıp kaynatıyoruz (Her sütle yapabilirsiniz, bebekler için günlük süt tercih sebebi).
Kaynamaya başlayınca, kaynatmaya devam ederek yoğurt (yarım litreye yaklaşık 1-2 kaşık -daha fazla da atabilirsiniz-)
veya
limon suyu (yaklaşık yarım limon) ekliyoruz.
Kaynatmaya devam ediyoruz ve cici lorcuklar oluşmaya, yeşilimsi PAS (peynir altı suyu) ayrışmaya başlıyor! Bakınız (burada bir gif olmalı):
![]() |
| LOR-PAS AYRILMASI |
Bu güzel lorcuklar oluşunca biraz daha kısık ateşte bekletebilirsiniz.
Altındaki suyu sakın atmayın!!!! PAS çok önemli (Özellikle 6 - 12 ay arası bebekler için)! İlgili yayınım: Burada.
![]() |
| SÜZME SONRASI LOR |
Ben tabi ki yine tuzsuz yaptım. Bu aşamada tuz veya başka baharat (çörek otu, nane, pul biber vs) ekleyebilirsiniz.
Ayrıca dondurup saklayabilirsiniz de (En sevdiğim tarifler dondurulabilir olanlar :))!
Afiyet olsun ;)
--------------------------
Not 1: Eğer lor oluşmazsa kaynatmaya devam ederek yoğurt veya limon ekleyip kaynatmaya devam edin, oluşacaktır.
-----------------------
Not 2: Özellikle evde süt kaldığında ve değerlendiremediğimde hemen lor yapıp buzluğa atıyorum, tavsiye ederim.
LOR PEYNİRİ TARİFİ (BEBEK İÇİN +6 AY)
Reviewed by Unknown
on
Şubat 14, 2016
Rating:
Reviewed by Unknown
on
Şubat 14, 2016
Rating:



Hiç yorum yok