LOR PEYNİRİ TARİFİ (BEBEK İÇİN +6 AY)

 Evde süt var ama peynir mi bitti?? Hiç üzülmeyin! Lor peyniri her daim yanınızda ;)

Malzemeler:
- Süt
- Yoğurt veya limon

 Yapılışı:
 Sütü ocağa alıp kaynatıyoruz (Her sütle yapabilirsiniz, bebekler için günlük süt tercih sebebi)
Kaynamaya başlayınca, kaynatmaya devam ederek yoğurt (yarım litreye yaklaşık 1-2 kaşık -daha fazla da atabilirsiniz-) 
veya 
limon suyu (yaklaşık yarım limon) ekliyoruz. 

Kaynatmaya devam ediyoruz ve cici lorcuklar oluşmaya, yeşilimsi PAS (peynir altı suyu) ayrışmaya başlıyor! Bakınız (burada bir gif olmalı):

LOR-PAS AYRILMASI

Bu güzel lorcuklar oluşunca biraz daha kısık ateşte bekletebilirsiniz.


LOR PEYNİRİ

Sonra tel bir süzgeçten bile süzmeniz yeter :)))

Altındaki suyu sakın atmayın!!!! PAS çok önemli (Özellikle 6 - 12 ay arası bebekler için)! İlgili yayınım: Burada.
SÜZME SONRASI LOR

Ben tabi ki yine tuzsuz yaptım. Bu aşamada tuz veya başka baharat (çörek otu, nane, pul biber vs) ekleyebilirsiniz. 

Ayrıca dondurup saklayabilirsiniz de (En sevdiğim tarifler dondurulabilir olanlar :))!

Afiyet olsun ;)

--------------------------
 Not 1: Eğer lor oluşmazsa kaynatmaya devam ederek yoğurt veya limon ekleyip kaynatmaya devam edin, oluşacaktır. 

-----------------------
Not 2: Özellikle evde süt kaldığında ve değerlendiremediğimde hemen lor yapıp buzluğa atıyorum, tavsiye ederim.
LOR PEYNİRİ TARİFİ (BEBEK İÇİN +6 AY) LOR PEYNİRİ TARİFİ (BEBEK İÇİN +6 AY) Reviewed by Unknown on Şubat 14, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok

Business

Latest in Sports

ba