PİRİNÇ UNU TARİFİ (BEBEK İÇİN +6 AY)
![]() |
| PİRİNÇ UNUNDAN ŞEKERSİZ MUHALLEBİ |
Eveeet... Oğluşun 6.ay bitimiyle birlikte evde yapılan şeyler artmaya başladı!
Bahsettiğim gibi uykusuz bir oğlunuz varsa da doktorların ilk lafı: 'Gece yatmadan muhallebi yedirin!' olur.
Neden mi? Çünkü yatmadan önce yediği gıdanın glisemik indeksi yüksek olmalı ki bebek acıkıp uyanmasın.
Bu sebeple 'evde yapılabilir mi?' araştırmaları başladı ve tabi ki yapıldı!
'Evde yapılabilir mi?' sorusunu sorduktan sonra inanamayacağınız bir çok şeyin yapımının aslında çok kolay olduğunu görüyorsunuz!
PİRİNÇ UNU TARİFİ
Pirinç
Sıcak su
Tepsi
Mümkünse robot
Pirinç:Sıcak su oranı 1:2 olacak şekilde pirinçleri bir gece önceden sıcak suda bekletiyoruz.
Ertesi gün suyunu akıtıp (veya süzüp) bir tepsi üzerine yayıyoruz. Amaç fazla suyunun gitmesi ama kuruması değil!!!
Ara ara elinizle dağıtarak ters yüz edip tamamen kurumadan alıp robottan güzelce çekiyoruz.
İyice ufalandıktan sonra yine tepsiye yayarak sıcak bir yerde kurumaya bırakıyoruz. Ben bu laf için muhakkak fırın kullanırım ;)
Birbirine yapışmayacak kıvama gelene kadar 40-50 derece fırında 15-20 dakika kurutup kontrol edip onayladıktan sonra biraz sıcağıyla bekletiyoruz.
![]() |
| PİRİNÇ UNU KURUTMA |
Ondan sonra paketleme işlemi ve afiyet olsun ;)
Bebek için muhallebi yapımı tarifine geçebilirsiniz: ŞEKERSİZ MUHALLEBİ (BEBEK İÇİN +6 AY)
PİRİNÇ UNU TARİFİ (BEBEK İÇİN +6 AY)
Reviewed by Unknown
on
Şubat 15, 2016
Rating:
Reviewed by Unknown
on
Şubat 15, 2016
Rating:



Hiç yorum yok